Rondje Oost-Curaçao: ontdek de andere kant van het eiland

22 februari 2021Angélico

Laatst aangepast op 5 juni 2023

Bij Curaçao denk je al snel aan de gezellige sfeer en de mooie stranden en baaien aan de westkant van het eiland. Maar Curaçao heeft ook een oostkant die niet altijd door reizigers wordt bezocht. Hoewel er een wereld van verschil is tussen het westen en het oosten van het eiland, is er toch genoeg te ontdekken aan de andere kant van het eiland. In dit artikel vertel ik je meer over rondje Oost-Curaçao en laat ik je de hoogtepunten van deze route zien.

De route van rondje Oost-Curaçao

Heb je al een auto geregeld? Huur een auto op Curaçao en ga snel van start. Het startpunt van de route van rondje Oost-Curaçao is Willemstad. Je kunt deze route prima in een dag doen, maar het is zeker een aanrader om de hoogtepunten van deze route over meerdere dagen te verspreiden als je langer bij elke stop wilt genieten.

Vanaf Willemstad rijd je in de oostelijke richting. Je komt langs de volgende hoogtepunten: Landhuis Chobolobo – Mambo Beach / Seaquarium Beach – Ostrich Farm – Santa Barbara Beach – Fort Beekenburg – Tugboat Beach – Quarantainehuis – Director’s Bay / Directeursbaai – Jan Thiel Beach – terug naar Willemstad.

Rondje Oost-Curaçao

De hoogtepunten van rondje Oost-Curaçao

Landhuis Chobolobo

Het eerste hoogtepunt van rondje Oost-Curaçao is een bezoek aan het historische Landhuis Chobolobo. Je kunt gratis door de distilleerderij rondlopen en tegelijkertijd alles leren over het ontstaan van de wereldberoemde Blue Curaçao. Wil je een uitgebreide ervaring, dan kan je voor een betaalde rondleiding kiezen. Op het eind staan er op het binnenplein overheerlijke cocktails en Curaçaose lekkernijen op je te wachten.        

Landhuis Chobolobo
Landhuis Chobolobo

Mambo Beach / Seaquarium Beach

In een vorig artikel schreef ik over de mooiste stranden van Curaçao, waarbij Mambo Beach zeker een van de populairste stranden is op het eiland. Mambo heeft een gezellige boulevard waar je heerlijk kunt eten en drinken en ’s avonds kan je lekker uitgaan op het strand. Mijn favoriete hotspot op Mambo die je zeker moet bezoeken is Chill Beach Bar & Grill. Andere aanraders zijn Madero Ocean Club, Cabana Beach, Wet & Wild Beach Club en Hemingway Beach Bar. Ook kan je naar het Curaçao Sea Aquarium.   

Mambo Beach / Seaquarium Beach
Mambo Beach / Seaquarium Beach

Ostrich Farm

Nadat je op Mambo genoten hebt van het strand, vervolg je de route en rijd je naar de Ostrich Farm. Je krijgt een rondleiding op de boerderij en er wordt uitleg gegeven over de fascinerende struisvogel. Ook krijg je de kans om op een struisvogelei te mogen staan om te zien hoe sterk de eieren van struisvogels zijn.

Santa Barbara Beach

De volgende stop is een bezoek aan het Santa Barbara Beach & Golf Resort. Als je er niet verblijft, betaal je entree om er te kunnen komen. Na het passeren van de grote toegangspoort is het nog een stukje rijden naar het strand. Maar eenmaal binnen kan je genieten van bijna al het luxe dat het resort te bieden heeft. Naast een schitterend witte zandstrand, kan je boten spotten die onderweg zijn naar Klein Curaçao en gebruik maken van het luxe zwembad.

Update: Op 1 juni 2020 werd bekend gemaakt dat het resort voor minstens een jaar dicht gaat. Volgens de website van het resort blijven alleen de Old Quarry Golfbaan, restaurant & bar Boca 19 en het strand Barbara Beach open voor publiek. In december 2020 werd duidelijk dat het Santa Barbara Resort een nieuwe eigenaar krijgt en verder gaat als Sandals Curaçao.

Santa Barbara Beach
Santa Barbara Beach

Fort Beekenburg

Wanneer je Santa Barbara Beach hebt bezocht, is het tijd om naar Fort Beekenburg te rijden. Fort Beekenburg is een herkenbare toren op Curaçao dat erg leuk is om te bezoeken. Het was vroeger gebouwd ter verdediging van het Spaanse Water. Je loopt langs de restanten van het fort en ziet nog kanonnen uit de 18e eeuw. Het uitzicht vanaf de toren is geweldig. Je kunt Fort Beekenburg vinden tussen twee lokale stranden, namelijk Playa Caracasbaai en Baya Beach.

Fort Beekenburg
Fort Beekenburg

Tugboat Beach

Als je de weg vervolgt en richting het grote werkschip rijdt, kom je uit bij Tugboat Beach. Het is een van de meest populaire snorkel- en duikspot van Curaçao. Tugboat betekent letterlijk sleepboot. Dit gezonken bootje ligt namelijk voor de kust, zo’n vijf meter onder water. Het water bij Tugboat is heel helder, waardoor het ideaal is om te snorkelen of duiken. Ook kan je er veel vissen zien zwemmen. Verder bestaat het strand uit kiezels en is er een beachclub waar je drinken en lekkere snacks kunt halen.

Quarantainehuis

Na een bezoek aan Tugboat Beach gaan we naar het quarantainehuis. Dit werd ook wel het slavenhuis genoemd. Vroeger werden in het huis slaven en zeelieden die ziek waren, in quarantaine geplaatst. Het landhuis is inmiddels verpauperd, en mogelijk niet meer te betreden wegens instortingsgevaar.

Director’s Bay / Directeursbaai

Ook tijdens het rondje Oost-Curaçao komen we een verborgen pareltje tegen. Als je het quarantainehuis voorbij gereden bent, dan kom je vanzelf Director’s Bay of Directeursbaai tegen. Het was vroeger een privéstrand dat alleen bedoeld was voor de directeuren van Shell. Ook de Koninklijke familie mocht er gebruik van maken. Nog niet veel mensen weten van dit strandje, omdat het erg afgelegen ligt aan de oostkant van Curaçao.

director's bay bij rondje oost-curaçao
Director’s Bay / Directeursbaai

Het strandje ziet er heel mooi en rustig uit, maar doordat het strand bedekt is met koraalsteen is het niet de perfecte plek om te zwemmen. Je kan wel genieten van het water. Als je ook nog eens je snorkel meegenomen hebt, dan kom je prachtige koralen en verschillende vissen tegen in de zee.

TIP: Je parkeert de auto boven het strand en je loopt via het trappetje naar beneden. Aangezien het strand afgelegen is, zorg ervoor dat je alles meeneemt en geen waardevolle spullen in de auto achterlaat.

Jan Thiel Beach

Bij Director’s Bay heb je geen voorzieningen, dus gaan we terug op weg naar Jan Thiel Beach. Het strand is zeer populair onder de vakantiegangers. Het is een heerlijke plek waar je een verfrissende duik kunt nemen in de zee, een heerlijk koud drankje kunt scoren bij de bar en vervolgens lekker kunt genieten van de zon op het strand.

Jan Thiel Beach
Jan Thiel Beach

Op tijd weg om op zoek te gaan naar een restaurant? Dat is op Jan Thiel Beach niet nodig. Er zijn verschillende restaurants te vinden op het strand met een unieke kaart en sfeer die helemaal past wat jij zoekt. Zo kan je eten bij Koko’s, Papagayo Beach Club, Tinto Bar y Cocina, Zanzibar Beach & Restaurant en Zest Mediterrean.

Einde van rondje Oost-Curaçao

Als je bij Jan Thiel Beach geëindigd ben, heb je het rondje Oost-Curaçao volbracht. Je hebt alle hoogtepunten gezien. Daarna rijd je weer terug naar Willemstad.

Meer Curaçao

Mocht je Willemstad, rondje Westpunt Curaçao en de mooiste stranden van Curaçao al gezien hebben, dan is rondje Oost-Curaçao de perfecte aanvulling.  Zo kan je de andere kant van Curaçao op een leuke manier ontdekken en vergeleken met het westen van het eiland is het oosten toch heel verschillend. Nu heb je een compleet beeld van het prachtige Curaçao.

Wil je meer informatie over Curaçao? Ontdek de Ultieme Curaçao Reisgids of lees ook deze artikelen over Curaçao voor meer inspiratie.

Vind je dit artikel interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Pinterest: Rondje Oost-Curaçao: ontdek de andere kant van het eiland

Deel dit artikel op sociale media:

Comments (1)

 • Eva Bryssinck

  26 maart 2024 at 09:53

  Beste meneer/mevrouw,

  Mijn naam is Eva Bryssinck en samen met mijn collega, Elaine Pleunis, ben ik werkzaam op het Reynaertcollege. Onze middelbare school, te vinden in het vestingstadje Hulst in Zeeland, is opzoek naar een andere middelbare school om een pen-pal programma op te zetten. Elaine en ik zitten in de werkgroep internationalisering en zijn bezig een programma te maken voor de brugklassen waarbij we ze willen prikkelen om interesse te tonen en contact te leggen met leerlingen buiten Zeeland en/of uit andere landen. We zijn daarom op zoek naar een school die zou willen samenwerken aan een pen pal-project en hopen dat jullie hier interesse in hebben.

  We zouden graag 3 à 4 per jaar een briefuitwisseling doen in het Nederlands waarbij de leerlingen elkaar beter leren kennen. Op deze manier kunnen ze leren over de verschillende culturen, verschillen op school, etc. Ze ontwikkelen zo hun interculturele en persoonlijke competenties, maar ook hun taalvaardigheid. En gezien de gedeelde taal leek het ons leuk om dit te doen met een school in Curaçao.

  We hopen ook jullie interesse geprikkeld te hebben om een samenwerking aan te gaan.

  Met vriendelijke groet,
  Eva Bryssinck en Elaine Pleunis
  https://www.reynaert.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *