Rondje Westpunt Curaçao: hoogtepunten in een roadtrip

31 januari 2021Angélico

Curaçao is een fantastisch eiland om je vakantie te vieren. Niet alleen de locals zijn geweldige mensen. Het eiland heeft ook mooie stranden en baaien aan de westkant van het eiland. Ben je op Curaçao? Huur dan een auto en maak dan een roadtrip naar Westpunt Curaçao. Dit gedeelte van Dushi Kòrsou mag je zeker niet missen! In dit artikel vertel ik je meer over rondje Westpunt Curaçao en laat ik je de hoogtepunten van deze route zien.

De route

Heb je al een auto geregeld? Huur een auto op Curaçao en ga snel van start. Het startpunt van de route van rondje Westpunt Curaçao is Willemstad. Naast prachtige stranden en baaien kom je ook geweldige natuur tegen. Rondje Westpunt Curaçao is prima in een dag te doen, maar het is zeker een aanrader om de hoogtepunten van deze route over meerdere dagen te verspreiden als je langer bij elke stop wilt genieten.

Vanaf Willemstad moet je uiteindelijk – hoe toepasselijk ook – de Weg Naar Westpunt hebben. Je komt tijdens de route dorpen als Grote Berg, Tera Kóra en Barber tegen. Dan ben je op de goede weg. Daarna rijd je langs de volgende hoogtepunten: Christoffel National Park – Shete Boka National Park – Jaanchie’s Restaurant – Watamula – Playa Kalki – Playa Piskadó / Playa Grandi – Playa Forti – Grote Knip – Kleine Knip – Playa Jeremi – overige prachtige stranden – terug naar Willemstad.

Rondje Westpunt Curaçao: Grote Knip

De hoogtepunten van rondje Westpunt Curaçao

Christoffel National Park

Als je voorbij het dorpje Barber bent, dan vind je verderop je eerste stop van deze route: het Christoffel National Park. Dit is het grootste nationale park van Curaçao met veel ongerepte natuur waar je verschillende routes kunt vinden. Je kunt met je eigen auto door het park rijden of kiezen voor een jeepsafari.

Houd je van avontuur en ga je graag de uitdaging aan? Beklim dan de 375 meter hoge Christoffelberg. Als je dit graag wilt doen, dan adviseer ik je om vroeg in de morgen te starten i.v.m. de warmte. Zo kan je de hele ochtend ervoor uittrekken om rustig het park te ontdekken.

Christoffel National Park
Christoffel National Park

Shete Boka National Park

Nadat je in het Christoffelpark bent geweest en mogelijk de Christoffelberg hebt beklommen, vervolg je de route richting het Shete Boka National Park. Het is een nationaal park met zeven inhammen dat aan de noordkust van het eiland ligt. Je kan ervoor kiezen om met de auto naar de inhammen te gaan. Een andere optie is lekker te gaan wandelen en de auto op de parkeerplaats te laten. De populairste attractie van het park is Boka Tabla. Het is fascinerend om te zien hoe de ruige golven hard tegen de kust aanslaat.

Shete Boka National Park
Shete Boka National Park

Als je in het Christoffelpark bent geweest, kan ik mij voorstellen dat je wel gelijk zin hebt in een stevige lunch en het Shete Boka Park wilt overslaan. Ga dan gelijk naar de volgende stop en laat je verrassen!

Jaanchie’s Restaurant

De volgende stop is een bezoek aan Jaanchie’s Restaurant. Het is een geweldig restaurant waar je de lokale keuken van Curaçao kunt proeven. De eigenaar geeft je het gevoel alsof je thuis bent. Daarnaast is dit the place to be als je altijd al eens leguaan wilt eten. Ze worden door locals boomkippen genoemd. Overal op het eiland zie je deze dieren opduiken. Bij Jaanchie’s Restaurant kan je ze dus proeven. Ik heb het ook gedaan en ik vond het hartstikke lekker! Ik zou zeggen: probeer het ook eens en ga voor deze unieke ervaring!

Jaanchie’s Restaurant
Jaanchie’s Restaurant

Watamula

Na een heerlijke lunch bij Jaanchie’s Restaurant, rijd je verder naar Watamula. Het is misschien een beetje een uitdaging om er naar toe te rijden, want de weg ernaar toe is onverhard en ligt op het meest westelijke punt van Curaçao. Locals noemen Watamula de Adem van Curaçao. Het is een enorm groot gat dat door de ruwe zee is gevormd. Het wordt pas echt gaaf wanneer de golven komen en het water als een fontein meters omhoog wordt gespoten. Voor de kust van Watamula ligt een van de mooiste riffen van Curaçao.

Rondje Westpunt Curaçao: Watamula

Playa Kalki

Wanneer je Watamula hebt bezocht, is het tijd om de mooie stranden en baaien van Curaçao te ontdekken. De volgende stop is Playa Kalki. Het is een prachtig witte zandstrand met een geweldig uitzicht over de zee. Hoewel het strand vrij smal is, kan je er uitstekend van genieten. Met de drukte valt het mee en als je nog niet bij Jaanchie’s Restaurant hebt geluncht, dan kan je dat hier ook doen. Daarnaast is het een schitterende plek voor snorkelaars en duikers. Een top plek dus!

Rondje Westpunt Curaçao: Playa Kalki

Playa Piskadó / Playa Grandi

In de buurt van Playa Kalki vind je Playa Piskadó. Dit strand wordt ook wel aangeduid als Playa Grandi. De letterlijke betekenis is Groot Strand, maar uit eigen ervaring blijkt dat dit zeker niet het grootste strand van het eiland is. Verder staat dit strand ook bekend als vissersstrandje. De lokale vissers maken hun daar vers gevangen vis schoon en gooien het afval terug de zee in. De zeeschildpadden komen hier graag op af, waardoor je hier de grootste kans hebt om er een te spotten.

Playa Piskadó / Playa Grandi
Playa Piskadó / Playa Grandi
Playa Piskadó / Playa Grandi

Playa Forti

Als je een keer van een rots wilt springen, kan je dat doen bij Playa Forti. Het strand is niet het belangrijkste bij deze stop, maar het schitterende uitzicht vanaf de rots daarentegen wel. Vergeet dus niet om eerst van het uitzicht te genieten, voordat je gaat springen van de 10 meter hoge rotswand. Houd er wel rekening mee dat dit best wel gevaarlijk is. Ook ik heb van deze rots gesprongen. Hoewel ik een beetje hoogtevrees heb, kan ik je vertellen dat het fantastisch is om te doen. Mocht je niet gaan springen, dan is een stop voor het uitzicht en strand ook mogelijk.

Playa Forti
Playa Forti

Grote Knip

Na een sprong van de rots bij Playa Forti rijd je verder naar Grote Knip. Het is een van de mooiste stranden en waarschijnlijk het bekendste strand van Curaçao. Vanaf de parkeerplaats loop je naar de plek toe waar je een waanzinnig uitzicht hebt op het strand. Dit strand is zeker een aanrader als je van gezelligheid houdt en onder de locals wilt begeven. Vooral in het weekend is het zeer druk. Maar ondanks dat is er nog steeds genoeg plek voor iedereen en kan je lekker zwemmen in de prachtige blauwe zee.

Grote Knip
Grote Knip

Kleine Knip

Vlakbij Grote Knip heb je een ander strand, namelijk Kleine Knip. Het wordt wel de kleine zus genoemd. Veel mensen gaan tijdens hun rondje Westpunt Curaçao eerder naar Grote Knip en slaan dit prachtige strand over, waardoor Kleine Knip niet door veel mensen wordt bezocht en het lekker rustig en gezellig is. Minder drukte is meer strand voor jezelf! Ideaal voor een lekker dagje strand!

Kleine Knip
Kleine Knip

Playa Jeremi

Een van de verborgen pareltjes van Curaçao is Playa Jeremi. Het is een mooie plek om je rondje Westpunt Curaçao af te sluiten. Het strand is heerlijk eenvoudig, rustig en tegelijkertijd fantastisch. Je zult hier vooral locals aantreffen en geen voorzieningen vinden. Het enige wat je nodig hebt is een handdoek, zonnebrandcrème en gezellige mensen om samen te genieten.

Einde van rondje Westpunt Curaçao

Na deze stranden bij Westpunt heb je natuurlijk ook nog andere prachtige stranden die je zeker moet bezoeken. Zo zijn Playa Lagun, Daaibooibaai, Playa Porto Marie en Playa Cas Abou stranden die de moeite waard zijn voor een nieuwe roadtrip. Prop ze niet allemaal in een dag, maar ik adviseer je om meerdere dagen te plannen voor het bezoeken van deze fantastische stranden. Daarna rijd je weer terug naar Willemstad.

Lees ook: Roadtrip langs de mooiste stranden van Curaçao

Meer Curaçao

Rondje Westpunt Curaçao mag niet ontbreken op je to-do-lijstje als je op Curaçao bent. Je hebt namelijk Curaçao niet gezien als je het rondje Westpunt niet hebt gedaan. Tijdens deze route vind je veel prachtige stranden, baaien en geweldige natuur. En als je deze route al wel een keer gedaan hebt, ben ik er van overtuigd dat je nog een keer deze route gaat doen voor het bezoeken van de andere prachtige stranden.

Wil je meer informatie over Curaçao? Ontdek de Ultieme Curaçao Reisgids of lees ook deze artikelen over Curaçao voor meer inspiratie.

Vind je dit artikel interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Pinterest: Rondje Westpunt Curaçao: hoogtepunten in een roadtrip

Deel dit artikel op sociale media:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.