Dagtrip Klein Curaçao: boottocht naar een prachtig bounty eiland

7 februari 2021Angélico

Laatst aangepast op 5 juni 2023

Als je op Curaçao bent, dan weet je inmiddels dat het eiland bekend staat om haar mooie stranden en de gezellige sfeer. Maar heb je wel eens gehoord van Klein Curaçao? Het prachtige bounty eiland ligt maar een klein stukje van Curaçao vandaan en is de ideale mix voor een dagje zon, zee en strand. In dit artikel neem ik je mee en vertel ik je over een leuke dagtrip naar Klein Curaçao.

Dagtrip Klein Curaçao

Klein Curaçao is een tropisch eilandje dat op ongeveer 25 kilometer afstand van grote zus Curaçao ligt. Het is een onbewoond eiland dat maar 2 vierkante kilometer groot is. Je vindt er parelwitte stranden, turquoise blauwe zee en maar een aantal palmbomen. Ook kan je er zeeschildpadden en bijzondere vissen spotten. Vanaf Curaçao worden er dagelijks een dagtrip georganiseerd naar het mooie eiland. Het is de ideale plek om een dagje te spenderen als je op vakantie bent in Curaçao.

Op Klein Curaçao is niet heel veel te beleven, maar het heeft wel een aantal bezienswaardigheden die je zeker niet wilt missen als je op dit bounty eiland vertroefd. Je kan een wandeling rond het eiland maken. Dan ben je ongeveer 20 tot 30 minuten kwijt. Maar als je alleen heerlijk wilt relaxen, duiken of snorkelen en genieten van het schitterend paradijs dan ben je hier zeker op de juiste plek.

Dagtrip Klein Curaçao

De hoogtepunten van dagtrip Klein Curaçao

1. De oude vuurtoren

Wanneer je op Klein Curaçao bent, dan zie je in het midden van het eiland de oude vuurtoren staan. Vanaf het strand is het zo’n 10 minuten naar de iconische lichttoren. Deze 20 meter hoge roze vuurtoren is gebouwd in de 19e eeuw om langsvarende schepen te waarschuwen voor het eiland. Klein Curaçao is plat, waardoor er door de sterke wind en stromingen in het verleden veel schipbreuken waren.

De oude vuurtoren
De oude vuurtoren

De eyecatcher van het eiland werd door een orkaan verwoest en daarna weer opnieuw gebouwd. De vuurtoren is niet meer in gebruik, waardoor het in zeer vervallen staat is. Gelukkig kan je er nog wel in, maar let wel goed op gevaar. Het is een unieke beleving om door de verschillende ruimtes te komen en toffe foto’s te kunnen maken. Vanaf de top je een geweldig uitzicht over het eiland.

2. Het scheepswrak

Na de iconische vuurtoren loop je in ongeveer 5 minuten naar de volgende hoogtepunt op Klein Curaçao: het roestige scheepswrak. Deze olietanker, genaamd Maria Bianca Guidesman, is in de jaren 80 op het eiland gestrand en is sindsdien nooit weggehaald. Nu is er nog maar een klein deel daarvan over. Andere schepen die waren gestrand, zijn al wel weggehaald.

Het scheepswrak
Het scheepswrak

3. De onderwaterwereld

Als je de tijd genomen hebt om de oude vuurtoren en het scheepswrak te bezichtigen, is het tijd om verkoeling te zoeken. De zon is namelijk rond dit uur heel fel. Neem een heerlijke duik in de zee en vergeet niet om je snorkelset mee te nemen. Mocht je die niet bij je hebben, dan kan je die lenen bij de aanbieder van je boottocht. Je merkt al snel dat het water lekker warm en kristalhelder is. Ook heb je hier de meeste kans om zeeschildpadden en bijzondere vissen te spotten. Enjoy de onderwaterwereld!

De onderwaterwereld
De onderwaterwereld

4. Parelwitte stranden

Wanneer je heerlijk hebt gezwommen in de azuurblauwe zee en van het prachtige onderwaterwereld hebt genoten, dan is het parelwitte strand de ideale plek om te rusten. Wat mij betreft heeft Klein Curaçao een van de mooiste stranden van Curaçao. Het is niet voor niets een bounty eiland. Dus geniet en relax!

Parelwitte stranden
Parelwitte stranden
Parelwitte stranden

Hoe kom je op Klein Curaçao?

Om op Klein Curaçao te kunnen komen, maak je een dagtrip met de boot. Vanaf Curaçao doe je er gemiddeld 1,5 tot 2 uur over om naar Klein Curaçao te varen. De boottocht zelf is al een leuke ervaring op zich. Dit kan je boeken bij een van de vele organisaties die een dagtrip aanbieden naar dit onbewoond eiland.

Je hebt de keuze uit verschillende soorten boten. Dit is handig om te weten als je snel misselijk bent op het water. Vaak wordt er een overheerlijke lunch georganiseerd op de boot of het eiland zelf. Houd er wel rekening mee dat de dagtrips naar Klein Curaçao snel vol zitten. Dus op tijd boeken is het advies!

Organisaties dagtrip Klein Curaçao

Er zijn een aantal aanbieders die een dagtrip naar Klein Curaçao organiseren. Zelf ben ik met Mermaid Boat Trips naar het prachtige eiland geweest. De Mermaid is een stevig schip dat zo’n 60 personen kan vervoeren. Je wordt om 6.45 uur verwacht bij de Fischerman’s Pier (Caracasbaai) en op de boot krijg je een vriendelijk ontvangen door Captain Cor en zijn personeel. Je mag aan boord water, koffie en thee pakken.

Mermaid Boat Trips heeft op Klein Curaçao een eigen privé terrein. Als je met deze organisatie meegaat, dan krijg je een verzorgde dagtrip voor een goede prijs en mag je van al hun faciliteiten op hun terrein gebruik maken. Zo hebben ze een beachclub met picknick tafels, schone toiletten en op het strand zijn er ligbedden en rieten parasols tegen de zon. Ook mag je snorkelsets lenen als je die zelf vergeten bent. Tijdens de dag is er ontbijt en een open bar inclusief frisdrank en sap. Voor bier en wijn betaal je extra. Halverwege de dag kijkt iedereen uit naar de uitgebreide lunch: salades, fruit en vlees van de barbecue. Yummy!

Overige organisaties zijn:

Dagtrip Klein Curaçao

Voorbereiding dagtrip Klein Curaçao

Een goede voorbereiding is het halve werk om lekker te kunnen genieten van je dagtrip naar Klein Curaçao. Het is handig om je eigen snorkel- en duikset, (onderwater)camera, strandlaken, goede schoenen of slippers, hoed of pet, heel veel zonnebrandcrème en eventueel (strand)spelletjes mee te nemen. Er is namelijk nauwelijks beschutting, waardoor de zon heel fel is. Afhankelijk van welke organisatie je kiest, moet je zelf een ontbijt meenemen.

Informatie zeeziek

Als je zeeziek bent, dan is de volgende informatie heel handig voor je. Ook ik heb last gehad van zeeziekte tijdens de boottocht. Het kwam bij mij vooral op de heenreis naar Klein Curaçao, omdat de boot tegen de wind en golven invaart. De deining was namelijk goed te voelen. Gelukkig valt het op de terugreis naar Curaçao mee, omdat de boot dan met de wind en golven meegaat. Ik was er toen veel beter aan toe dan op de heenreis 😉.

Wat kan je doen tegen zeeziekte?

Er zijn verschillende manieren wat je kunt doen tegen zeeziekte. Kies voor een organisatie waarbij ze met een boot varen die zo stabiel en zo snel mogelijk door de golven kan varen. Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent en wat bij mij erg hielp, is een reispilletje tegen zeeziekte. Zo’n tablet neem je ruim van tevoren in voordat de boottocht begint.

Kies op de boot een plaats in de buitenlucht en dan ongeveer in het midden en ga niet lezen tijdens de tocht. Voor sommige mensen helpt het om naar voren te kijken naar de horizon. Als laatste misschien een rare tip, maar je ogen dicht en/of een dutje doen tijdens de tocht kan helpen. Je mist misschien veel tijdens de heenreis, maar op de terugreis zie je dezelfde uitzichten op de boot. In ieder geval, probeer wel te genieten en zo min mogelijk aan de zeeziekte te denken.

Dagtrip Klein Curaçao

Onvergetelijke dagtrip naar bounty eiland Klein Curaçao

Een dagtrip naar Klein Curaçao is eigenlijk een must-do als je vakantie viert op Curaçao. Het is een onvergetelijk activiteit om te doen. Het bounty eiland ligt maar zo’n 1,5 tot 2 uur varen vanaf Curaçao. Eenmaal op Klein Curaçao ben je beland in een paradijs en wil je er niet meer weg. Geniet van de parelwitte zandstranden, maak een duik in de blauwe zee en ontdek de onderwaterwereld. Misschien kom je wel zeeschildpadden en andere bijzondere vissen tegen!

Wil je meer informatie over Curaçao? Ontdek de Ultieme Curaçao Reisgids of lees ook deze artikelen over Curaçao voor meer inspiratie.

Vind je dit artikel interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Pinterest: Dagtrip Klein Curaçao: boottocht naar een prachtig bounty eiland

Deel dit artikel op sociale media:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *