Tam Coc: het schitterende hoogtepunt van Ninh Binh

7 maart 2021Angélico

Ninh Binh is een schilderachtige provincie in het noorden van Vietnam en mag je niet overslaan tijdens je reis door Vietnam. Veel reizigers overnachten in Tam Coc. Je kunt hier helemaal tot rust komen en het prachtige omgeving verkennen. Van enorme kalkstenen rotsformaties tot bijzondere grotten en van uitgestrekte rijstvelden tot slaperige dorpjes. Je komt ze allemaal tegen. Zorg voor een fiets of scooter en ontdek het echte plattelandsleven van Vietnam. In dit artikel vertel ik je meer over het schitterende hoogtepunt van Ninh Binh: Tam Coc.

Handig om te weten

Beste reistijd:
November t/m april

Visum:
Ja

Munteenheid:
Vietnamese dong

Wereldstekker:
Nee

Wat te doen in Tam Coc en Ninh Binh – Bezienswaardigheden en hoogtepunten

In Tam Coc en Ninh Binh zijn er niet veel bezienswaardigheden te vinden. Als je deze prachtige omgeving gaat bezoeken, dan heb ik hieronder een aantal hoogtepunten die je moet doen wanneer je in Tam Coc en Ninh Binh bent.

1. Sla Ninh Binh over!

Je bent net in de provincie Ninh Binh aangekomen en ik vertel je meteen dat je Ninh Binh kunt overslaan? Ja, zeker! Ninh Binh is namelijk ook de hoofdstad van de gelijknamige provincie. In de stad is namelijk niet veel te beleven. Daarom kan je de stad maar beter skippen en verblijven in het naastgelegen dorp Tam Coc. Daar zijn veel mooiere plekken te vinden en dat is ook veel leuker en spectaculairder om als uitvalsbasis te hebben.

TIP: Vraag de buschauffeur of je gedropt kunt worden in Tam Coc en niet in de stad Ninh Binh. De meeste bussen stoppen ook in Tam Coc, maar check dat voor de zekerheid!

2. Overnacht aan het water of tussen de groene rijstvelden

Vlakbij waar je door de bus bent gedropt in Tam Coc zijn er een aantal leuke accommodaties te vinden. Je kunt overnachten bij een homestay en wakker worden tussen de prachtige groene rijstvelden. Of je kiest net als ik een verblijf aan de rivier. Dan kan ik je Tam Coc Bungalow aanraden.

Als het mooi weer is, dan kan je hier ’s ochtends heerlijk wakker worden. Je kunt er relaxt ontbijten, genieten van het uitzicht op het water en naar andere reizigers kijken die al met een boottochtje het water opgaan. Je ziet sommige mensen met jaloerse blikken naar je kijken van: Ik wil daar ook wel zitten en genieten! En bij regen: tjaa…

3. Een boottochtje door Tam Coc of Trang An

Nu is het tijd om een van de populairste activiteiten in Tam Coc en Ninh Binh te doen: een boottocht maken over de rivier. De boottocht bij Tam Coc die langs mijn verblijf gaat, duurt zo’n 1,5 uur. Je vaart in een spectaculaire omgeving en komt langs kalkstenen rotsen, grotten en prachtige rijstvelden. Het grappige aan de boottocht is, is dat de bestuurders van de bootjes met hun voeten peddelen. Heel bijzonder om te zien.

Een alternatief voor de boottocht in Tam Coc is een boottocht door Trang An, maar die is iets duurder en de tocht duurt bijna 3 uur. Zowel de boottochten in Tam Coc als Trang An zijn geweldig om te doen, maar als je geen keuze kunt maken dan kan je er voor kiezen om beide tochten te doen.

4. Ontdek het platteland met de fiets of de scooter

Een leuke manier om het plattelandsleven te ontdekken, is het huren van een fiets of scooter. Dit kan je bij je verblijf regelen. Een fiets is ideaal voor korte afstanden, maar ben je van plan om lange tochten te maken, dan is de scooter een betere optie. Het geeft je de vrijheid om de prachtige omgeving te verkennen.

Een van de leukste dingen om te doen is lekker rond te rijden langs de rijstvelden en te verdwalen over landweggetjes. Onderweg kom je kippen, waterbuffels en locals tegen die aan het werk zijn op hun land. Ga verder op zoek naar mooie plekken en rijd met je scooter naar de andere bezienswaardigheden.

5. Prachtige uitzichten bij het Hang Mua Viewpoint

Als je met de fiets of scooter door de omgeving rijdt, heb je al het prachtige plattelandsleven kunnen zien en ben je langs mooie rijstvelden gereden. Maar van bovenaf heb je een nog mooier uitzicht over het gebied van Ninh Binh. Hiervoor maak je een zware klim naar het Hang Mua Viewpoint. Dit wordt ook wel de Mua Cave Viewpoint genoemd.

Je moet wel een beetje conditie hebben. Het is zo’n 20 minuten traplopen, je hebt nauwelijks schaduw en je gaat behoorlijk zweten. Vergeet daarom niet om een fles water mee te nemen. Maar eenmaal boven aangekomen, heb je het spectaculairste uitzicht over het landschap. Ook is er een grot, maar die is zelf niet bijzonder en kan je overslaan!

Tip: Sta vroeg op en ga naar het Hang Mua Viewpoint voor een schitterende zonsopkomst. Of ga pas aan het eind van de middag en wacht tot de zon ondergaat.

6. Bich Dong Pagode

Ook een bezoek aan de Bich Dong Pagode is een aanrader. Een prachtige bezienswaardigheid die op enkele kilometers ligt van Tam Coc. Je steekt eerst een stenen bruggetje over en  vervolgens kom je bij een schitterend poortje dat toegang geeft tot de tempel. Je kunt dit gemakkelijk combineren met een boottocht in Tam Coc en het beklimmen van de Hang Mua Viewpoint.

Tam Coc: het schitterende hoogtepunt van Ninh Binh

7. Op zoek naar vogels in het Thung Nham Bird Park

Het laatste hoogtepunt van Tam Coc en Ninh Binh is Thung Nham. Het is een natuurpark dat vooral door locals worden bezocht. Dat verklaart waarom er nog maar weinig westerse reizigers te vinden zijn. Het is de moeite waard om lekker rond te dwalen, want het gebied trekt enorme aantallen vogels. Ook kan je er een boottocht doen om de vogels te kunnen zien. Het is een beetje moeilijk te zien, maar de witte puntjes zijn de vogels.

Verder reizen na Tam Coc en Ninh Binh

Tam Coc en Ninh Binh is een prachtige bestemming als je op zoek bent naar rust en wilt genieten van de schitterende natuur en het plattelandsleven. Wil je meer zien van Vietnam? Vanuit Tam Coc en Ninh Binh kan je je reis voortzetten naar Hué, Phong Nha of Hanoi.

Meer Vietnam

Wil je meer informatie over Vietnam? Lees ook deze artikelen over Vietnam voor meer inspiratie.

Vind je dit artikel interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Pinterest: Tam Coc: het schitterende hoogtepunt van Ninh Binh

Deel dit artikel op sociale media:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.