Sint Maarten: verken het eiland in 24 uur

15 mei 2020Angélico

Sint Maarten is één van de populairste eilanden van het Caribisch gebied. Het is een heerlijke bestemming voor een ontspannende vakantie aan het strand. Ik vond tijdens het boeken van mijn vliegticket van Bonaire naar Aruba de mogelijkheid om een stop te maken in Sint Maarten. En dat voor maar 20 euro meer. Dat kon ik natuurlijk niet laten liggen. In dit artikel vertel ik je meer over mijn 24 uur in Sint Maarten.

Sint Maarten

Sint Maarten ligt in de Caribische Zee en is het kleinste eiland ter wereld dat uit twee landen bestaat. Het zuidelijke gedeelte van het eiland behoorde tot de voormalige Nederlandse Antillen. Nu is een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het noordelijke gedeelte wordt Saint Martin genoemd en is onderdeel van Frankrijk.

Het eiland wordt ook wel The Friendly Island genoemd, maar is vooral bekend van het wereldberoemde Maho Beach. Ook zijn er genoeg andere prachtige witte stranden om te bezoeken. Door de centrale ligging van Sint Maarten kan je heel goed eilandhoppen. Zo heb je de mogelijkheid om dagtrips te maken naar Saba, St. Eustatius, Anguilla en St. Barths.

Het eiland werd in 2017 zwaar getroffen door orkaan Irma. De mensen proberen hun leven na deze natuurramp weer op te pakken en er wordt veel nieuwe accommodaties gebouwd. Maar als je goed kijkt, dan merk je dat de nasleep van de orkaan op veel plaatsen nog steeds zichtbaar is.

Sint Maarten

Hoogtepunten in 24 uur

In 24 uur Sint Maarten bezoeken is natuurlijk een hele grote opgave. Omdat er genoeg leuke plekken zijn op het eiland moet er keuzes worden gemaakt. Vanuit Bonaire neem ik de Win Air vlucht van 8.30 uur naar Sint Maarten. De verwachte aankomsttijd op het eiland is 12.00 uur. Onderweg wordt er nog een stop gemaakt op Curaçao.

Om veel leuke hotspots in een korte tijd te kunnen zien, was ik van plan om een scooter te huren in Sint Maarten. Maar al snel kwam ik tijdens mijn zoektocht achter dat de gehuurde scooter al aan het eind van de middag terug moest worden gebracht. Zo was het voor mij niet mogelijk om in de middag eerst het Nederlandse gedeelte te bezoeken en vervolgens  in de avond naar het Franse gedeelte te gaan. Gelukkig wilde de verhuurder van mijn Airbnb mij wel op een leuke hotspot afzetten.

Maho Beach

Sint Maarten is natuurlijk wereldbekend om Maho Beach dat op een bijzondere plek bevindt. Het ligt namelijk onder de aanvliegroute van het Prinses Juliana International Airport met spectaculaire landingen. Deze hotspot kan tijdens je bezoek aan Sint Maarten zeker niet ontbreken. Je moet dit zelf een keer met eigen ogen hebben gezien.

Er komen veel kleine vliegtuigen langs, maar het zijn vooral de grote vliegtuigen waar iedereen op het strand naar uitkijkt. Zij zorgen voor veel spektakel op het strand. Ook bij het opstijgen van de vliegtuigen is er veel te beleven. Er zijn reizigers die graag willen ervaren hoe het is om door een vliegtuig weggeblazen te worden als ze gaan opstijgen. Het is niet zonder gevaar, maar wel zeer indrukkend om te zien.

Maho Beach - Sint Maarten
Maho Beach - Sint Maarten
Maho Beach - Sint Maarten

Sunset Bar and Grill

Bij Maho Beach zijn er leuke restaurantjes en bars te vinden. Zo is Sunset Bar and Grill een van de geweldige plekken om te relaxen en waar je heerlijk kunt genieten. Dit kan je doen onder het genot van een lekker drankje. Het biedt een perfecte uitzicht op de dalende vliegtuigen als je even niet op het strand wil zijn.

Sunset Bar and Grill - Sint Maarten
Sunset Bar and Grill - Sint Maarten

Simpson Bay Lagoon

Ik verbleef in een Airbnb in de wijk Cole Bay (Koolbaai in het Nederlands). Om die wijk vanuit Maho Beach te kunnen bereiken rijd je op de Airport road en maak je gebruik van de Simpson Bay Causeway Bridge. Je bent omgeven door de Simpson Bay Lagoon. Deze lagoon is tevens de grens tussen het Nederlandse en het Franse gedeelte van Sint Maarten. In de verte kun je twee eilandjes zien. Aan de Nederlandse kant heb je de Little Key, terwijl aan de Franse kant het Grand Îlet ligt.

Simpson Bay Lagoon - Sint Maarten

Lagoonies Bistro & Bar

In de avond besloot ik ergens een hapje te gaan eten. De keuze is gevallen op Lagoonies Bistro & Bar. Het is gelegen aan de Simpson Bay Lagoon. Doordat het gezellig aan de waterkant in Cole Bay ligt, maakt het een goede locatie. Als je in het bezit ben van een bootje, dan kan je er zo er naar toe varen. Er hangt een relaxte sfeer en je kan er lekkere gerechten bestellen.

Welke hoogtepunten wil ik de volgende keer zeker bezoeken?

Ik heb nu alleen een stukje van het Nederlandse gedeelte van Sint Maarten kunnen zien. Hoewel het eiland niet heel groot is, ben ik er van overtuigd dat het barst van leuke hotspots. Ook ben ik zeker benieuwd hoe de sfeer in het Franse gedeelte is. Bij een volgende keer heb ik een aantal hoogtepunten die ik zeker wil bezoeken.

Philipsburg

De hoofdstad van het Nederlandse gedeelte van Sint Maarten is Philipsburg. De stad kent twee hoofdstraten en heeft een gezellige boulevard langs het strand Great Bay Beach.

Marigot

Ook het Franse gedeelte van Sint Maarten heeft een eigen hoofdstad, genaamd Marigot. Er zijn hier markten waar je lokale lekkernijen en souvenirs kunt kopen.

Roadtrip langs alle mooie stranden

Sint Maarten heeft veel prachtige bounty stranden. Wat is nou leuker dan een auto te huren om lekker erop uit te kunnen gaan om een leuke roadtrip te kunnnen maken langs alle mooie stranden op het eiland.

Eilandhoppen

Als je in Sint Maarten bent, heb je de mogelijkheid om andere eilanden te bezoeken. Dat komt door de centrale ligging van Sint Maarten. Je kan dagtrips maken naar Saba en St. Eustatius, maar ook Anguilla en St. Barths zijn met de boot te bezoeken.

Sint Maarten - Maho Beach

Sint Maarten in 24 uur

Het bliksem bezoek aan Sint Maarten voor maar 20 euro extra was zeker vermakelijk om te doen. Hoewel het niet mogelijk was om een scooter te huren, heb ik toch nog een aantal leuke dingen kunnen doen. Iets wat zeker op mijn lijstje stond bij het aandoen van Sint Maarten was het bezoeken van de hotspot Maho Beach. Heel fascinerend om dit met eigen ogen te kunnen zien en te ervaren. Bij een volgende bezoek hoop ik meer tijd te kunnen doorbrengen op het eiland, want Sint Maarten barst vol met geweldige hotspots.

Wil je meer informatie over Sint Maarten? Lees ook deze artikelen over Sint Maarten voor meer inspiratie.

Vind je dit artikel interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Deel dit artikel op sociale media:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.