Reizen in 2021: 5 tips voor een ontdekkingstocht in Nederland

3 januari 2021Angélico

De kerstdagen zijn achter de rug en het nieuwe jaar is begonnen. Dat betekent dat de tijd is aangebroken om weer mooie reizen te gaan plannen in 2021. Door de coronamaatregelen die het kabinet heeft genomen zit een reis naar het buitenland er voorlopig nog niet in. De reisadviezen voor alle landen zijn veranderd naar oranje, dus alleen noodzakelijke reizen zijn nog mogelijk. Maar wat kan je dan nog doen? In dit artikel bespreek ik 5 tips voor een ontdekkingstocht in Nederland.

Coronavirus is er nog steeds

Ik had gehoopt dat we weer zo snel mogelijk konden reizen naar het buitenland, maar het coronavirus is nog steeds aanwezig en het lijkt voorlopig nog niet weg te willen gaan. Er was afgelopen december een nieuwe variant van de virus opgedoken die besmettelijker is, waardoor er een vliegverbod was voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. Inmiddels moet iedereen die naar Nederland wil reizen een negatieve coronatest kunnen laten zien. Voor actuele informatie, verwijs ik je graag door naar de website van de Rijksoverheid.

Hoe goed ken jij ons koude kikkerlandje?

Hoewel ik dat graag anders had gezien, zit een reis naar het buitenland er even niet in. Het zit dan niets anders op om de komende periode – misschien wel de hele winter – in ons eigen land door te brengen. Het biedt de mogelijkheid om meer van Nederland te kunnen zien en te ontdekken. Want zeg nu zelf: Hoe goed ken jij ons koude kikkerlandje? Het lijkt mij meer dan een goed alternatief voor het buitenland. Je hoeft natuurlijk niet per se voor de mooiste plekken naar het einde van de wereld te gaan. Ook wij hebben in ons land genoeg toffe opties voor dagjes uit, weekendjes weg of een vakantie.

Belangrijk is wel dat je de coronamaatregelen en de regels die gelden in de regio waar je verblijft of wilt bezoeken naleeft. Ga veilig op pad en blijf je verantwoordelijkheid nemen. Als je klachten hebt, blijf dan thuis. Zo kunnen we er met z’n allen ervoor zorgen dat de besmettingen omlaag gaan en we zo snel mogelijk (weer) naar het buitenland kunnen.

Ontdekkingstocht in Nederland

Dit zijn mijn 5 tips voor een ontdekkingstocht in Nederland.

1. Uitwaaien op de Waddeneilanden

Op dit moment varen de veerboten nog steeds naar de Waddeneilanden, waardoor je prima een bezoek kunt maken aan Texel, Schiermonnikoog of een van de andere eilanden om het eilandleven te ervaren. Op de eilanden vind je weidse stranden, prachtige duinen en veel natuur. Ideaal voor het maken van een mooie strandwandeling en de rust op te zoeken om je hoofd even helemaal te ledigen. Aan het einde van de dag kan je genieten van een schitterende zonsondergang.

2. Nationale parken ontdekken

Nu de niet essentiële winkels, musea en pretparken gesloten zijn en we de drukte zoveel mogelijk moeten vermijden, is het begrijpelijk dat mensen op zoek gaan naar andere mogelijkheden om de vakantie door te brengen. Zo hebben we in Nederland maar liefst 21 nationale parken die de moeite waard zijn om te bezoeken als je de natuur in wilt gaan. Je kunt een schitterende boswandeling maken of op de fiets een prachtige route volgen door een nationale park. Een aantal nationale parken in Nederland zijn: De Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant, Lauwersmeer in Groningen en Dwingelderveld in Drenthe.

3. Roadtrippen door Nederland

Vind je het leuk om grote afstanden af te leggen en wil je Nederland beter leren kennen? Pak dan de auto en maak een roadtrip door eigen land. Zo kan je de winterse sfeer proeven dicht bij huis en vermijd je de drukke plekken. Door niet de hoofdwegen, maar de binnenwegen te nemen, zie je Nederland van een andere kant. Maak een goede playlist voor in de auto, neem de tijd voor een aantal stops, zorg voor lekkere snacks voor onderweg en geniet van je avontuurlijke roadtrip door Nederland.

4. Stedentrip 2.0

Normaal gesproken met een stedentrip bezoek je de bezienswaardigheden van de stad en pak je nog even een restaurantje. Maar wat als dat allemaal weg valt? Ga dan op zoek naar alternatieven. In de meeste steden zijn er nog zat van toffe plekken te vinden die niet gesloten zijn. Maak een wandeling door de stad en ontdek de minder bekende straten. Vermijd de drukte en ga op zoek naar wat de stad speciaal maakt. Hoewel de restaurants gesloten zijn, kan je de lokale ondernemers steunen door je eten direct bij ze te bestellen en af te halen bij de restaurants.

5. Bijzondere overnachtingen op een bijzondere plek

We hebben allemaal wel eens een keer overnacht in een hostel, hotel of AirBNB. Maar heb je jezelf wel eens getrakteerd op een bijzondere overnachting op een bijzondere plek in Nederland? Zo kan je bijvoorbeeld winterkamperen, maar ook overnachten in een boomhut. Hoe gaaf is dat? In Drenthe kan je bijvoorbeeld slapen in een Cabiner, op de Veluwe kan je een boshuisje nemen of overnacht in een Wikkelhouse, een vakantiehuis gemaakt van gerecycled karton.

Lees ook deze artikelen voor meer inspiratie voor je volgende reis.

Vind je dit artikel interessant? Volg mij op Pinterest en pin dit voor later!

Pinterest: Reizen in 2021: 5 tips voor een ontdekkingstocht in Nederland

Deel dit artikel op sociale media:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.